16 Οκτ 2016

Τώρα το κινητό σας φτιάχνει και… κοκτέιλ

Ευχαριστούμε το insider.gr και τη κα. Νίκη Παπάζογλου για την δημοσίευση.

Η τεχνολογία έχει εδώ και χρόνια τεθεί στην υπηρεσία του ανθρώπου, κυρίως μέσα από εφαρμογές που υπόσχονται να μας κοινωνικοποιήσουν, να μας διευκολύνουν, να μας ταξιδέψουν, να μας επιμορφώσουν, να μας διασκεδάσουν. Τώρα πλέον υπόσχονται και να μας μεθύσουν, μέσω της νέας εφαρμογής «The Professional Bartender’s Suite», έναν πλήρη οδηγό κατασκευής ποτών και κοκτέιλ, με σφραγίδα ελληνική.

Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια που το κοκτέιλ έκανε την εμφάνισή του στην ελληνική πραγματικότητα βάζοντας την σφραγίδα για την προ και μετά mojito εποχή, στην οποία κάθε μπαρ που σέβεται τον κατάλογό του οφείλει να έχει εκτός από έναν έμπειρο mixologist και μια μεγάλη γκάμα κοκτείλ προς τέρψιν του κοινού. Συμβαδίζοντας με την νέα τάση, οι δημιουργοί του The Bartender’s Suite, προσπαθούν να μας εναρμονίσουν όχι μόνο με την εποχή του Mojito αλλά και με τις λεπτομέρειές της.

Όπως αναφέρουν στο insider.gr τα μέλη της Μedidia, εμπνευστές και δημιουργοί της συγκεκριμένης εφαρμογής, σε αυτή μπορεί να βρει κανείς πάνω από 9.200 συνταγές κοκτέιλ. Τα ποτά χωρίζονται σε 17 κατηγορίες ενώ για να εντυπωσιάσουν ακόμη περισσότερο οι χρήστες υπάρχει και ειδική ταξινόμηση ανάλογα με το είδος του ποτηριού σερβιρίσματος.

Επιπλέον, υπάρχει ακόμα η διάκριση μεταξύ αλκοολούχων και μη, ροφημάτων. Η γνώσεις όμως στην μετά Mojito εποχή δεν σταματούν εκεί. Η εφαρμογή, εκτός από την τυχαία επιλογή συνταγής, σας παρουσιάζει τα 100 πιο διαδεδομένα ποτά.Μπορείτε, ακόμα, να αποθηκεύσετε τις αγαπημένες σας συνταγές, όπως και να τις μοιραστείτε μέσω email ή social media.

photo_insider_0

Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό όμως είναι η «έξυπνη» δημιουργία κοκτέιλ.Τι μας προσφέρει αυτή; Εσείς επιλέγετε τα υλικά που διαθέτετε, και η εφαρμογή σας προτείνει ποια κοκτέιλ μπορείτε να φτιάξετε. Η επεξεργαρία των πληροφοριών γίνεται σε πραγματικό χρόνο, ενώ εσείς επιλέγετε τα συστατικά, και δεν απαιτεί σύνδεση με το διαδίκτυο.

Όπως σημειώνουν οι προγραμματιστές, τη συγκεκριμένη δυνατότητα δεν τη συναντάμε σε ανταγωνιστικά προγράμματα, αυτό μάλιστα αποτελεί και τον βασικό λόγο επιτυχίας του «The Professional Bartender’s Suite» στο εξωτερικό.

Η ιδέα εκτός από πρωτότυπη κρίνεται κι επιτυχημένη αφού μέχρι σήμερα έχουν κατεβάσει την εφαρμογή χιλιάδες χρήστες από περισσότερες από 90 χώρες. Να σημειώσουμε πως η εφαρμογή διατίθεται προς το παρόν, για iOS συσκευές (iPhone/iPad) και υποστηρίζει τα πιο πρόσφατα χαρακτηριστικά τους. Η δοκιμαστική έκδοση (Drinks Lite) διατίθεται δωρεάν κι αν κάποιος μείνει ικανοποιημένος μπορεί να προχωρήσει στην αγορά της πλήρους έκδοσης (The Professional Bartender’ s Suite)».

Η επιτυχία της εφαρμογής, βέβαια, δεν είναι τυχαία. Η Μedidia, όπως μας πληροφορεί διαθέτει πενταετή εμπειρία στο χώρο των εφαρμογών, έχοντας μέχρι σήμερα αναπτύξει 33 εφαρμογές, οι οποίες διατίθενται στο Appstore.

Ιδιαίτερα αναγνωρισμένα είναι τα ιατρικά προγράμματα (Φάρμακα, iCD10 – ΚΕΝ Θεραπευτικά πρωτόκολλα , ΕΟΠΥΥ – Ιατροί, Greek drugs: Λοιμώξεις, Greek drugs cardio edition). Η δημιουργία ιατρικών εφαρμογών αποτελεί και τον κύριο στόχο της Μedidia.

Ωστόσο έχουν κυκλοφορήσει με ιδιαίτερη επιτυχία και διάφορα παιχνίδια (Ο Εκατομμυριούχος, Πες τι είπαν, Βρες τo ελληνικό λογότυπο, Μουσικό Κουίζ κ.α), τα οποία έχουν ανέβει στις πρώτες θέσεις των πωλήσεων του ελληνικού Appstore. Ανάλογη απήχηση είχαν και οι εφαρμογές Θερμιδομετρητής – Διατροφή – Άσκηση και Ελληνική Ενημέρωση που απευθύνονται σε ένα ευρύτερο κοινό.

Το  πιο επιτυχημένο μας πρόγραμμα – όπως σημειώνουν τα στελέχη της – είναι σίγουρα η Ελληνική Tηλεόραση. «Αποτέλεσε την πρώτη εφαρμογή που έδωσε τη δυνατότητα παρακολούθησης ελληνικών τηλεοπτικών καναλιών μέσω συσκευών με λειτουργικό iOS. Έχει πάρα πολλούς φίλους και για αυτό φροντίζουμε να την αναβαθμίζουμε τακτικά».

Την ομάδα της αποτελούν δύο iOS developers, ο Σάββας και Αντρέας Στοκίδης, ο Κωνσταντίνος που έχει αναλάβει τα γραφιστικά των εφαρμογών και του site και ο Γιώργος που είναι υπεύθυνος για το marketing και την προώθηση των εφαρμογών/υπηρεσιών. Στην ερώτηση του πως γνωρίστηκαν μεταξύ τους τα μέλη χαμογελούν «Το πως έγινε η γνωριμία και η σύσταση της ομάδας δεν χρήζει νομίζω περισσοτερης ανάλυσης. Αφού είμαστε αδέρφια», αναφέρει ο Σάββας Στοκίδης.

Παρότι ο χώρος των εφαρμογών σε ελλάδα και εξωτερικό διαφέρει εν μέρει, οι ίδιοι εμμένουν κι επιμένουν στο τεχνολογικό επιχειρείν. Ερωτηθείς ο κ. Στοκίδης αν οι Έλληνες πληρώνουν για να χρησιμοποιήσουν εφαρμογές απαντά: «Σίγουρα σε μια εποχή κρίσης παρουσιάζονται πολλές δυσκολίες. Μια εφαρμογή που πωλείται με χαμηλό κόστος φτάνει σίγουρα σε περισσότερους χρήστες. Αρκετές εφαρμογές μας είναι δωρεάν με την ύπαρξη όμως των αναγκαίων διαφημίσεων».

Παρόλα αυτά μας ενημερώνει πως η κοινότητα των χρηστών iOS συσκευών στην Ελλάδα είναι αρκετά δραστήρια. «Σίγουρα η διεθνής επιτυχία είναι στόχος για κάθε προγραμματιστή σήμερα. Το συνηθισμένο είναι μια εφαρμογή να αναγνωρίζεται πρώτα από την εγχώρια αγορά και στη συνέχεια να διαδίδεται στο εξωτερικό. Έχουμε παρατηρήσει όμως και περιπτώσεις στις οποίες ένα πρόγραμμα πηγαίνει πολύ καλά στις ξένες αγορές, ενώ στην Ελλάδα περνάει απαρατήρητο».

Το συστατικό της επιτυχίας για μια εφαρμογή κατά τον κ. Στοκίδη δεν είναι άλλο από τη σκληρή δουλεία και την πολύ υπομονή. «Η πρωτοτυπία βοηθάει και οι καινοτόμες ιδέες συχνά ξεχωρίζουν. Το σημαντικότερο είναι όμως η εφαρμογή να τρέχει απροβλημάτιστα σε όσον το δυνατό περισσότερες συσκευές. Ο κόσμος εκτιμά τις συχνές αλλά και ουσιαστικές αναβαθμίσεις. Πολύ σημαντικό είναι επίσης ο προγραμματιστής να ανταποκρίνεται στο feedback των χρηστών της εφαρμογής του. Αν και τα τελευταία χρόνια ο ανταγωνισμός έχει αυξηθεί, μια καλή και προσεγμένη εφαρμογή έχει μεγάλες πιθανότητες να διαδοθεί από στόμα σε στόμα και να πετύχει».

Όσον αφορά το “The Professional Bartender’s Suite” μια ενδεχόμενη διαδοσή του στην ελληνική αγορά, θα μας βοηθήσει για τον εξελληνισμό της βάσης τους καθώς και για τη δημιουργία της αντίστοιχης Android εφαρμογής, ενημερώνει ο κ. Στοκίδης. Πρόσφατα κυκλοφορήσαμε και τη δίδυμη εφαρμογή του, το The Beer App!. Μπορείτε και μόνοι σας να διαπιστώσετε τι είναι, κατεβάζοντας τη δωρεάν έκδοση Beers Lite.

Όσο για το μέλλον, τα σχέδια της Μedidia προσδιορίζονται κάπου ανάμεσα στη δημιουργία προσωπικών projects αλλά και στην κατά παραγγελία υλοποίηση εφαρμογών για τρίτους. O κύριος στόχος είναι να ακολουθούμε τις εξελίξεις και να παραδίδουμε εφαρμογές που ικανοποιούν τις προδιαγραφές που έχουμε θέσει, καταλήγει.

http://www.insider.gr/epiheiriseis/tehnologia/24120/tora-kinito-sas-ftiahnei-kai-kokteil

Leave a Comment